Nieuwsbrief

← Vorige

10.000-stappenclash 2019

15 gemeenten uit Midden-West-Vlaanderen nemen in mei 2019 deel aan de 10.000-stappenclash: Diksmuide, Heuvelland, Izegem, Kortemark, Lendelede, Lichtervelde, Mesen, Moorslede, Oostrozebeke, Poperinge, Staden, Tielt, Vleteren, Wingene en Zonnebeke. Ze dagen hun inwoners zo uit om meer te bewegen. 

Waarom?

De Vlaming beweegt te weinig. Amper 4 op 10 beweegt elke dag 30 minuten aan matige of hoge intensiteit. Daarom is het belangrijk mensen op een eenvoudige manier aan te zetten om meer te bewegen. En elke dag 10.000 stappen zetten (of 8.000 stappen voor 65-plussers) is een eenvoudige manier om dag in dag uit meer te bewegen.

Wie wint?

De gemeente of stad die na één maand de meeste stappen zette in verhouding tot zijn totaal aantal inwoners, is de grote winnaar. Die gemeente of stad wint een fietstrapper om te installeren aan een zitbank.

Elke deelnemer wint

Zet meer stappen en geniet van heel wat gezondheidsvoordelen: je spieren en botten danken je, je verlaagt je kans op kanker, diabetes en overgewicht én je voelt je vanzelf ook beter in je vel. Beweging geeft ook je sociale contacten een boost, want meer bewegen hoef je niet alleen te doen.

Hoe stap je je gemeente mee naar de overwinning?

  • Registreer je gratis op www.10000stappen.be. Of meld je aan als je al een account hebt.
  • Sluit je aan bij de groep van jouw gemeente.
  • Geef elke dag je stappen in. Doe dat via de website of app van 10.000 stappen.

Tussenstand

Elke week posten we hier de tussenstand.

Even terugblikken naar de stappenclash van 2018?

Met bijna 1.200 stappers waren we in 2018 in de regionale stappenclash van Midden-West-Vlaanderen. Zo’n 400 meer dan in 2017. Samen zetten we bijna 350 miljoen stappen in mei, goed voor 250.000 km op de teller. Dat is meer dan 6 keer rond de aarde!
 
Maar Lichtervelde overtrof alles en iedereen: met 207 deelnemers zette Lichtervelde 71 miljoen stappen (ofwel 50.000 km). Hiermee scoort de gemeente een hattrick en wint zij het derde jaar op rij de regionale 10.000-stappenclash. Logo Midden-West-Vlaanderen schenkt hen naar jaarlijkse traditie een fietstrapper, ontwikkeld door VTI Diksmuide, om te installeren aan een bestaande zitbank. De vorige twee fietstrappers kregen alvast een plaatsje aan het woonzorgcentrum en in de pastorietuin.
 
Moorslede en Kortemark vervolledigen de regionale podiumplaatsen en ontvingen van Logo Midden-West-Vlaanderen een bon voor een gratis vorming.
 
De volledige regionale eindstand vind je hieronder:
 

 

Poperinge toont zich dan weer van zijn sterkste kant in de Vlaamse 10.000-stappenclash. Onoverwinnelijk laat ze met 67 miljoen stappen (of 47.000 km) maar liefst 97 andere Vlaamse gemeenten achter zich binnen categorie 2 (10.000-20.000 inwoners). Poperinge wint een beker en 10 stickers om uit te hangen. Kortemark en Diksmuide vervolledigen het podium, wat alleen maar getuigt van een ijzersterke Westhoek. 
 
Vlaamse eindstand (op basis van totaal aantal stappen):
 
 
Een overzicht van alle gemeenten uit Midden-West-Vlaanderen binnen de juiste categorie in de Vlaamse 10.000-stappenclash vind je hieronder: 
 
 
Ga naar de infographics in de fotogalerij voor de resultaten van alle 17 gemeenten.

Meer informatie?

Lien Vandenberghe
051/23.17.43.

 

Fotogalerij

Infographics stappenclash 2018


  • Infographic Stappenclash Diksmuide
  • Infographic Stappenclash Heuvelland
  • Infographic Stappenclash Houthulst
  • Infographic Stappenclash Ieper
  • Infographic Stappenclash Izegem
  • Infographic Stappenclash Kortemark
 

Logo regio's in kaart

Postcode

 

Logo Antwerpen