Nieuwsbrief

← Vorige

Wedstrijd Rookvrije Klassen

Wedstrijd Rookvrije Klassen blaast in 2018 fier 20 kaarsen uit. Jaarlijks gaan duizenden jongeren de uitdaging aan om 6 maand rookvrij te blijven of het te worden. Klassen die op het einde van het schooljaar met minstens 90% rookvrij zijn, ontvangen een diploma. Klassen kunnen ook meedoen aan een creatieve opdracht. Met mooie prijzen in het verschiet. 

Dit jaar kregen de klassen de opdracht om een reclameposter of filmpje te maken voor een leven zonder sigaret. De winnaars kan je zien op www.gezondleven.be vanaf 24 mei.

Na 20 jaar Wedstrijd Rookvrije Klassen wordt een opvolger uitgewerkt. Vanaf januari 2019 testen we in enkele pilootscholen in Vlaanderen. Meer informatie en kandidaatstelling op www.gezondleven.be.

Voor wie?

Leerlingen van de 1ste graad secundair onderwijs en uit het buitengewoon secundair onderwijs

Wie kan de wedstrijd organiseren?

CLB, directie, graadcoördinator, leerkrachten

We zetten je op weg

We ondersteunen CLB's bij de organisatie van de Wedstrijd Rookvrije Klassen en geven hen inspiratie voor aansluitende acties binnen het gezondheidsbeleid van de scholen in je regio. Naast het wedstrijdmateriaal (contracten, diploma’s …), kan de school via het CLB preventiemateriaal zoals een rookrobot, CO-meter en lesmateriaal uitlenen. Daarmee plaatsen ze de wedstrijd in een breder gezondheidskader. 

Praktisch

Jaarlijks nodigt het CLB de secundaire scholen uit om deel te nemen aan de wedstrijd. Scholen kunnen vanaf september aanmelden voor de wedstrijd. De school ontvangt dan een materialenpakket met posters, contracten, de Blijf-rookvrij-pas, stickers en het diploma. 

Kijk ook eens op www.rookvrijeklassen.be

Meer weten of actie ondernemen?

Lien Vandenberghe
051/23.17.43
 

Materialen

Test: Smokey Sue
Smokey Sue
Handleiding: 360° rookvrij
Proef: Rookrobot
Test: CO-meter
CO-meter
 

Logo regio's in kaart

Postcode

 

Logo Antwerpen