Nieuwsbrief

De campagne 'Warme dagen, zorg dragen' is van start gegaan.
Warme dagen
Onder het motto “klein maar dapper” sprokkelde Mesen in verhouding tot zijn totaal aantal volwassen inwoners de meeste stappen.
10.000 stappenclash
Schrijf je nu in voor de Studiedag Gezonde School op 21 mei in Roeselare.
Studiedag Gezonde School
Ontdek de inspiratielijst voor Werelddag zonder Tabak.
Werelddag zonder Tabak inspiratiegids
De campagne ‘Geef elkaar een schouderklopje’ wil de burger aanmoedigen om zich beter te beschermen tegen UV en er anderen over aan te spreken.
Een nieuwe campagne van Bewegen Op Verwijzing, waarbij coaches zich gaan voorstellen bij de huisartsen in hun regio, moet het aanbod nog bekender maken bij huisartsen.
De Europese vaccinatieweek vindt plaats van 24 tot 30 april. Bestel bij ons je gratis affiches en postkaarten, en gebruik ook de digitale materialen.
Europese vaccinatieweek
Het Vlaams Instituut Gezond Leven lanceert met steun van de Vlaamse overheid en jongerenlijn Awel de vernieuwde website www.noknok.be. Die wil de mentale veerkracht van jongeren versterken.
Technologie houdt onze steden en gemeenten gezond en maakt ze slimmer. Hoe dat kan, ontdek je op onze infosessie ‘Slimme en gezonde steden en gemeenten’.
Infosessie ‘Slimme en gezonde steden en gemeenten’
Geef jij ons tegen 25 maart 2019 door wat het Logo voor jouw organisatie betekent of de afgelopen 20 jaar betekend heeft? Eén, drie of tien zinnen.
Oproep algemene vergadering Logo Midden-West-Vlaanderen
Ondersteun de mediacampagne in maart en bestel gratis materialen bij ons.
Bevolkingsonderzoek Dikkedarmkanker
De Week van de Valpreventie (WvdV) gaat in 2019 door van 22 tot en met 28 april. Deze editie staat in het teken van valangst.
Sinds kort kunnen Vlamingen via een online webapplicatie testen wat hun risico is op diabetes en hart- en vaatziektes. Het Gezondheidskompas geeft bovendien suggesties voor een gezondere levensstijl.
Op 28 januari vierden we de geboorte van Generatie Rookvrij in het Sint-Andriesziekenhuis Tielt samen met 10 andere ziekenhuizen. Geen betere plaats om de aftrap te geven voor een rookvrije generatie.
Generatie Rookvrij is geboren
Kom naar de gratis infosessie van Leen Haesaert op 23 januari.
Leen Haesaert
Woonzorgcentra kunnen binnenkort ondersteuning krijgen bij de implementatie van methodieken. De inschrijvingen voor het project ‘procesbegeleiding voor preventie in woonzorgcentra' zijn geopend.
Sinterklaas en Piet lanceren met “Uno, dos, tres” de favoriete dans van de Sint uit de film ‘Sinterklaas en de Wakkere Nachten’.
Sintdans
De infosessie kost +/- € 135. Voor wie dit initiatief opneemt in de planning van voorjaar 2019, heeft de overheid een budget aan subsidies voorzien. Je maakt dus kans op zo’n gratis infosessie.
Kleurrijk Gezond
Op 23.11.18 vond het symposium plaats. Via deze link vind je de presentaties en de toekomstplannen van het EMPACT!-project.
Symposium 'Hoe maak je gezonde voeding vanzelfsprekend op je werkvloer?'
De Vlaamse stappenclash 2018 was een waar succes voor onze regio.
Stappenclash 2018 Lichtervelde winnaar
De Vlaamse Logo's blazen liever bellen dan rook om de campagne #generatierookvrij te ondersteunen.
Van 15 mei tot 30 september loopt er een waakzaamheidsfase rond warme dagen.
Warme dagen
Help kinderen zoveel mogelijk aan een rookvrije omgeving. Ontdek hoe jij mee kan bouwen aan een rookvrije toekomst voor de jeugd!
Op 31 mei valt naar jaarlijkse traditie de Werelddag zonder Tabak. Benieuwd naar hoe onze regio inspanningen doet om meer rokers te motiveren tot rookstop?
Minister Vandeurzen lanceert campagne "Wees niet gek. Doe de tekencheck".
Te Gek!? start op 21 april 2018 een nieuwe campagne rond het thema internering onder de naam 'Van Gevangenis naar Zorg'.
Werk je met kinderen en jongeren in kwetsbare situaties? Dan is Gezonde Gasten iets voor jou.
Gezonde Gasten
Jouw onderneming kan een beroep doen op een coach die je in 20 uren helpt om een preventief gezondheidsbeleid op te zetten.
Subsidies gezondheidsbeleid ondernemingen
Werk je als eerstelijnszorgverlener? Dan is de nieuwe richtlijn valpreventie voor thuiswonende ouderen een must om door te nemen.
evv
Bijna 60% van wie psychische problemen heeft, praat er niet over en zoekt geen hulp. De campagne wil duidelijk maken dat iedereen hier een rol in kan spelen.
De preventiesector zet een ‘gezonde’ koers naar de lokale verkiezingen 2018. Een partij die zich niet naar de burger, maar naar politici richt… op zijn minst bijzonder!
Wij nodigen je graag uit voor de studiedag op 23 november 2017 van 9u-17u in PRoF+ in Poperinge.
Studiedag WZC
De actieve voedingsdriehoek bestaat 20 jaar. Ontdek de herziene versie van het Vlaamse voorlichtingsmodel voor voeding, beweging en lang stilzitten: de voedings- en bewegingsdriehoek!
Op dinsdag 5 december 2017 vindt de uitreiking van de Gezond Werken Award plaats.
Vanaf dit najaar bestaat er ook een versie van de Goed-Gevoel-Stoel speciaal voor de werksetting. Een goed-Gevoel-Stoel helemaal op maat voor sociale economiebedrijven.
Vanaf 1 juni zullen ook 55-jarige Vlamingen automatisch een uitnodiging met gratis stoelgangtest ontvangen.
Campagnefilm ter gelegenheid van De Week Van De Opvoeding. Deze jaarlijkse campagne van 16 tot 23 mei wil alle ouders en opvoeders erkennen in hun opvoedingscapaciteiten.
Benieuwd wat je allemaal kan doen voor een gezonde, productieve vergadering? Ga aan de slag met de Gezonde Vergaderbox.
We inspireren je graag met concrete voorbeelden van Liever Actiever, een gezondheidsproject dat meer bewegen en minder zitten stimuleert bij volwassenen. Met de focus op inactieve ouderen en kwetsbare groepen.
 

Logo regio's in kaart

Postcode

 

Logo Antwerpen