Nieuwsbrief

Kom naar de gratis infosessie van Leen Haesaert op 23 januari.
Leen Haesaert
Woonzorgcentra kunnen binnenkort ondersteuning krijgen bij de implementatie van methodieken. De inschrijvingen voor het project ‘procesbegeleiding voor preventie in woonzorgcentra' zijn geopend.
Sinterklaas en Piet lanceren met “Uno, dos, tres” de favoriete dans van de Sint uit de film ‘Sinterklaas en de Wakkere Nachten’.
Sintdans
De infosessie kost +/- € 135. Voor wie dit initiatief opneemt in de planning van voorjaar 2019, heeft de overheid een budget aan subsidies voorzien. Je maakt dus kans op zo’n gratis infosessie.
Kleurrijk Gezond
De griepmaterialen zijn er. Je mag je pakket eerstdaags verwachten.
Op 23.11.18 vond het symposium plaats. Via deze link vind je de presentaties en de toekomstplannen van het EMPACT!-project.
Symposium 'Hoe maak je gezonde voeding vanzelfsprekend op je werkvloer?'
De Vlaamse stappenclash 2018 was een waar succes voor onze regio.
Stappenclash 2018 Lichtervelde winnaar
De Vlaamse Logo's blazen liever bellen dan rook om de campagne #generatierookvrij te ondersteunen.
Van 15 mei tot 30 september loopt er een waakzaamheidsfase rond warme dagen.
Warme dagen
Help kinderen zoveel mogelijk aan een rookvrije omgeving. Ontdek hoe jij mee kan bouwen aan een rookvrije toekomst voor de jeugd!
Op 31 mei valt naar jaarlijkse traditie de Werelddag zonder Tabak. Benieuwd naar hoe onze regio inspanningen doet om meer rokers te motiveren tot rookstop?
Minister Vandeurzen lanceert campagne "Wees niet gek. Doe de tekencheck".
Te Gek!? start op 21 april 2018 een nieuwe campagne rond het thema internering onder de naam 'Van Gevangenis naar Zorg'.
Werk je met kinderen en jongeren in kwetsbare situaties? Dan is Gezonde Gasten iets voor jou.
Gezonde Gasten
Jouw onderneming kan een beroep doen op een coach die je in 20 uren helpt om een preventief gezondheidsbeleid op te zetten.
Subsidies gezondheidsbeleid ondernemingen
Werk je als eerstelijnszorgverlener? Dan is de nieuwe richtlijn valpreventie voor thuiswonende ouderen een must om door te nemen.
evv
Bijna 60% van wie psychische problemen heeft, praat er niet over en zoekt geen hulp. De campagne wil duidelijk maken dat iedereen hier een rol in kan spelen.
De preventiesector zet een ‘gezonde’ koers naar de lokale verkiezingen 2018. Een partij die zich niet naar de burger, maar naar politici richt… op zijn minst bijzonder!
Maandag aanstaande 4/12 is er een landelijke actie van ‘Te Gek?!’ om psychische problemen bespreekbaar(der) te maken. Doe ook mee.
4 voor 12
Wij nodigen je graag uit voor de studiedag op 23 november 2017 van 9u-17u in PRoF+ in Poperinge.
Studiedag WZC
In elf gemeenten doken van 1 tot 10 oktober spreuken op op ramen, etalages en spiegels. Fijne woordspelingen, deugddoende boodschappen en quotes om even bij stil te staan.
Spreuken in het straatbeeld
De actieve voedingsdriehoek bestaat 20 jaar. Ontdek de herziene versie van het Vlaamse voorlichtingsmodel voor voeding, beweging en lang stilzitten: de voedings- en bewegingsdriehoek!
Op dinsdag 5 december 2017 vindt de uitreiking van de Gezond Werken Award plaats.
Vanaf dit najaar bestaat er ook een versie van de Goed-Gevoel-Stoel speciaal voor de werksetting. Een goed-Gevoel-Stoel helemaal op maat voor sociale economiebedrijven.
Vanaf 1 juni zullen ook 55-jarige Vlamingen automatisch een uitnodiging met gratis stoelgangtest ontvangen.
Campagnefilm ter gelegenheid van De Week Van De Opvoeding. Deze jaarlijkse campagne van 16 tot 23 mei wil alle ouders en opvoeders erkennen in hun opvoedingscapaciteiten.
Benieuwd wat je allemaal kan doen voor een gezonde, productieve vergadering? Ga aan de slag met de Gezonde Vergaderbox.
We inspireren je graag met concrete voorbeelden van Liever Actiever, een gezondheidsproject dat meer bewegen en minder zitten stimuleert bij volwassenen. Met de focus op inactieve ouderen en kwetsbare groepen.
De televisiereeks '13 Reasons Why' op Netflix doet heel wat stof opwaaien. Bezorgd om deze reeks? Het Vlaams Expertisecentrum Suïcidepreventie (VLESP) geeft advies hoe je jongeren kan ondersteunen bij het bekijken van deze reeks.
 

Logo regio's in kaart

Postcode

 

Logo Antwerpen