Nieuwsbrief

Versterk ons team, we zoeken 2 medewerkers tot eind 2018.
Vacatures Logo Midden-West-Vlaanderen
De Vlaamse stappenclash 2018 was een waar succes voor onze regio.
Stappenclash 2018 Lichtervelde winnaar
De Vlaamse Logo's blazen liever bellen dan rook om de campagne #generatierookvrij te ondersteunen.
Van 15 mei tot 30 september loopt er een waakzaamheidsfase rond warme dagen.
Warme dagen
Help kinderen zoveel mogelijk aan een rookvrije omgeving. Ontdek hoe jij mee kan bouwen aan een rookvrije toekomst voor de jeugd!
Op 31 mei valt naar jaarlijkse traditie de Werelddag zonder Tabak. Benieuwd naar hoe onze regio inspanningen doet om meer rokers te motiveren tot rookstop?
Minister Vandeurzen lanceert campagne "Wees niet gek. Doe de tekencheck".
Zet mee de zelfzorgcampagne 'Leef zonder filter' in de kijker en zorg ervoor dat deze boodschap bij de doelgroep terecht komt!
Van 23 tot en met 29 april is het terug week van de valpreventie , ondertussen al de 7e editie. Net zoals de vorige editie is het centrale thema: ‘Blijf in beweging, doe het veilig!’
Te Gek!? start op 21 april 2018 een nieuwe campagne rond het thema internering onder de naam 'Van Gevangenis naar Zorg'.
Op één week van de start van Tournée Minérale schreven zich alweer meer dan 62.000 deelnemers in op de website.
Tournée Minérale
Werk je met kinderen en jongeren in kwetsbare situaties? Dan is Gezonde Gasten iets voor jou.
Gezonde Gasten
Jouw onderneming kan een beroep doen op een coach die je in 20 uren helpt om een preventief gezondheidsbeleid op te zetten.
Subsidies gezondheidsbeleid ondernemingen
Gebruikte je de campagne 4 voor 12 al? Neem dan even deel aan de korte evaluatie.
4 voor 12
Werk je als eerstelijnszorgverlener? Dan is de nieuwe richtlijn valpreventie voor thuiswonende ouderen een must om door te nemen.
evv
Bijna 60% van wie psychische problemen heeft, praat er niet over en zoekt geen hulp. De campagne wil duidelijk maken dat iedereen hier een rol in kan spelen.
De preventiesector zet een ‘gezonde’ koers naar de lokale verkiezingen 2018. Een partij die zich niet naar de burger, maar naar politici richt… op zijn minst bijzonder!
Maandag aanstaande 4/12 is er een landelijke actie van ‘Te Gek?!’ om psychische problemen bespreekbaar(der) te maken. Doe ook mee.
4 voor 12
Wij nodigen je graag uit voor de studiedag op 23 november 2017 van 9u-17u in PRoF+ in Poperinge.
Studiedag WZC
In elf gemeenten doken van 1 tot 10 oktober spreuken op op ramen, etalages en spiegels. Fijne woordspelingen, deugddoende boodschappen en quotes om even bij stil te staan.
Spreuken in het straatbeeld
De actieve voedingsdriehoek bestaat 20 jaar. Ontdek de herziene versie van het Vlaamse voorlichtingsmodel voor voeding, beweging en lang stilzitten: de voedings- en bewegingsdriehoek!
Op dinsdag 5 december 2017 vindt de uitreiking van de Gezond Werken Award plaats.
Vanaf dit najaar bestaat er ook een versie van de Goed-Gevoel-Stoel speciaal voor de werksetting. Een goed-Gevoel-Stoel helemaal op maat voor sociale economiebedrijven.
Vanaf 1 juni zullen ook 55-jarige Vlamingen automatisch een uitnodiging met gratis stoelgangtest ontvangen.
Campagnefilm ter gelegenheid van De Week Van De Opvoeding. Deze jaarlijkse campagne van 16 tot 23 mei wil alle ouders en opvoeders erkennen in hun opvoedingscapaciteiten.
Benieuwd wat je allemaal kan doen voor een gezonde, productieve vergadering? Ga aan de slag met de Gezonde Vergaderbox.
We inspireren je graag met concrete voorbeelden van Liever Actiever, een gezondheidsproject dat meer bewegen en minder zitten stimuleert bij volwassenen. Met de focus op inactieve ouderen en kwetsbare groepen.
De televisiereeks '13 Reasons Why' op Netflix doet heel wat stof opwaaien. Bezorgd om deze reeks? Het Vlaams Expertisecentrum Suïcidepreventie (VLESP) geeft advies hoe je jongeren kan ondersteunen bij het bekijken van deze reeks.
 

Logo regio's in kaart

Postcode

 

Logo Antwerpen