Nieuwsbrief

← Vorige

Demonstratiewoning Gezond (t)Huis

gezond thuis.jpg

Even binnenkijken bij de buren, dat is altijd leuk. Met ‘Gezond (t)Huis’ richt je een woning in als levensechte demonstratieruimte. Deskundige gidsen nemen groepen mee op een ontdekkingstocht doorheen de ruimtes. In elke kamer zie je goede en slechte voorbeelden van een gezond binnenmilieu. Je kan ook het thema valpreventie bij senioren in de woning integreren. Met de bijhorende materialenkoffers zoekt de groep, samen met de gids, oplossingen voor veelvoorkomende problemen.

Heb je geen volledige woning ter beschikking? Sommige onderdelen van de demowoning zijn ook bruikbaar in andere ruimtes, zoals in een kringloopwinkel.

Voor wie?

Algemene bevolking. Foto’s en visueel materiaal maken het geheel toegankelijk voor kansengroepen

Wie kan Gezond (t)Huis organiseren?

Gemeenten, OCMW’s, woonactoren, kringloopcentra, thuiszorgdiensten, organisaties die werken met en voor senioren

We helpen je op weg

We staan je bij met raad en daad bij de voorbereiding van de demonstratiewoning ‘Gezond (t)huis’. We ondersteunen de lokale werkgroep, leiden de vrijwillige gidsen op, helpen bij de inhoudelijke aankleding van de woning met wist-je-datjes, goed/fout bordjes …

Praktisch

Voorzie een aantal maanden om dit project voor te bereiden in samenwerking met het Logo en andere lokale partners zoals woonwinkel, lokale kringwinkel, brandweer … Een eerste stap is het vinden van een geschikte woning en het opzetten van een werkgroep voor de praktische uitwerking. 
 

Meer weten of actie ondernemen?

Stefanie Vanhoutte
051/23.17.41
 
 

Logo regio's in kaart

Postcode

 

Logo Antwerpen