Nieuwsbrief

← Vorige

Gezonde Gemeente

Inwoners aanzetten om gezonder te eten? Actie ondernemen om hen te doen stoppen met roken? Ervoor zorgen dat ze zich fit in hun hoofd voelen? Dat kan. Met Gezonde Gemeente zet je het gezondheidsbeleid op de lokale agenda van je stad, gemeente, OCMW, wijk of buurt.

Als lokaal bestuur sta je dicht bij de inwoners. Je bent dus goed geplaatst om gezondheidspromotie, ziektepreventie, een gezonde leefstijl en –omgeving dicht bij burgers te brengen.

Voor wie?

Inwoners, professionals, verenigingen en het personeel van lokale besturen

Wie kan werken aan een gezonde gemeente?

Steden, gemeenten, OCMW’s, wijken of buurten

7 tipfiches over 7 succescomponenten van een Gezonde Gemeente 

Op zoek naar concrete tips, literatuur of achtergrond bij elk van de 7 succescomponenten van Gezonde Gemeente? Lees dan zeker de onderstaande 7 tipfiches. Je vindt er zowel makkelijke als meer uitdagende tips, maar steeds haalbaar voor elke Gezonde Gemeente met ambitie. Elk Logo beschikt over fiches die per Logo gepersonaliseerd zijn zodat je perfect weet welke services wij jou kunnen bieden. 

Bestuurskracht

Burgerparticipatie

Communicatie

Langetermijnvisie

Intersectorale samenwerking en netwerking

Langetermijnvisie

Lokaal bestuur als voorbeeld

Mix van acties

We helpen je op weg

We coachen je bij de uitwerking van het lokaal gezondheidsbeleid in je gemeente en geven je suggesties voor laagdrempelige én evidence-based projecten. De samenwerking verschilt per gemeente omdat we rekening houden met lokale draagkracht, context en ambities. Bovendien bepaal je zelf wat je doet, hoe ver je wenst te gaan en wat het tempo is. 

Praktisch

Gezonde Gemeente of niet, vraag gerust een (opvolg)gesprek aan met ons. We begeleiden je graag om te zorgen voor maximale kansen op een gezond leven voor elke inwoner.

Meer weten of actie ondernemen?

Lien Vandenberghe
051/23.17.43
 
 

Logo regio's in kaart

Postcode

 

Logo Antwerpen