Nieuwsbrief

← Vorige

Workshop Fit in je hoofd, goed in je vel (16+)

'Fit in je Hoofd, Goed in je Vel' is een campagne van het Vlaams Instituut Gezond Leven die handvatten wil aanreiken om de eigen veerkracht te versterken. De rode draad doorheen de campagne zijn 10 zorgvuldig uitgewerkte stappen die gebaseerd zijn op de beschermende factoren voor geestelijke gezondheid. Van ‘reken op je vrienden’, over ‘gun jezelf rust’ tot ‘durf nee zeggen’.

In deze interactieve workshop staan de 10 stappen van www.fitinjehoofd.be centraal. Iedereen komt wel eens een dipje of tegenslag tegen. Gelukkig kan je jezelf oefenen om hier meer weerbaar tegen te worden door in te zetten op je mentale veerkracht. Dat is het vermogen om je aan te passen aan stress en tegenslagen en er zelfs sterker uit te komen. In deze workshop krijg je tips en oefeningen om dagelijks in te zetten op je geestelijke gezondheid. Zo leer je je mentale evenwicht bewaken en positief in het leven te staan.

Voor wie?

Jongvolwassenen, volwassenen, ouderen

Wie kan de campagne promoten?

Lokale besturen, OCMW's, wijkgezondheidscentra, huisartsen, apothekers, scholen, CLB's, bedrijven...

Praktisch

De workshop is geschikt voor 7 tot 25 deelnemers, om de interactie te behouden. Hij duurt ongeveer 3 uur. Richtprijs is € 60/uur + kilometervergoeding. Print voor elke deelnemer het werkboekje af. 

We zetten je op weg 

Vraag bij ons een workshop aan. We bezorgen je de lijst met opgeleide begeleiders. Kies er zelf iemand uit en maak onderling praktische afspraken (zoals kostprijs, datum, locatie, beamer nodig ...). We helpen je ook graag verder met ondersteunende materialen, zoals Fit in je hoofd-boekjes voor de deelnemers, een digitale promotieflyer en -affiche, een Goed-gevoel-boom of -muur. 

Meer weten of actie ondernemen?

Joke Delepierre
051/23.17.40
 

Logo regio's in kaart

Postcode

 

Logo Antwerpen