Nieuwsbrief

← Vorige

Winkeloefening op het werk

Tijdens de winkeloefening leer je de complexe info op voedingsetiketten juist te interpreteren. Je leert producten vergelijken om zo een gezonde en budgetvriendelijke keuze te maken.

Een diëtist geeft de winkeloefening en start met een bondige uitleg over vetarme en vezelrijke voeding. Daarna bezoekt de groep een supermarkt in de buurt waar de producten uit de winkelrekken worden besproken. Of de sessie gaat door in een lokaal waarin de diëtiste lege verpakkingen gebruikt. De focus ligt op het vet- en vezelgehalte in de voedingswaren.

De info op een voedingsetiket is erg complex. Heel wat mensen zijn er zich dan ook vaak niet van bewust of een product al dan niet gezond is. De winkeloefening helpt de consument de gezonde keuze te maken in de supermarkt.

Voor wie?

Personeelsleden

Wie kan de winkeloefening organiseren?

Bedrijfsleiders...

We helpen je op weg

We ondersteunen je, als externe dienst voor preventie en bescherming op het werk of bedrijfsgerelateerde partner, bij de organisatie van de winkeloefening en geven je inspiratie voor aansluitende acties binnen het gezondheidsbeleid van bedrijven in je regio.

Praktisch

De winkeloefening vindt plaats in een supermarkt of in een lokaal met behulp van lege verpakkingen en wordt gegeven door een diëtist. Vraag ons naar een lijst met opgeleide diëtisten.

  • Duur: 1,5 à 2u
  • Max. aantal deelnemers: 15 (in supermarkt) à 25 (in lokaal)
  • Richtprijs: 90 à 120 euro per sessie (60 euro per uur)
Wil je de winkeloefening organiseren in een lokaal? Voorzie dan beamer met scherm.

Meer weten of actie ondernemen?

Lien Vandenberghe
lien@logomiddenwvl.be
051/23.17.43

 

Fotogalerij

Winkeloefening


  • Winkeloefening logo
  • Winkeloefening dienstencentra Roeselare
  • Winkeloefening Kortemark

Materialen

 

Logo regio's in kaart

Postcode

 

Logo Antwerpen