Nieuwsbrief

Spreuken fleuren 11 gemeenten op in Midden-West-Vlaanderen

In elf gemeenten doken van 1 tot 10 oktober spreuken op op ramen, etalages en spiegels. Fijne woordspelingen, deugddoende boodschappen en quotes om even bij stil te staan.
 
 
Dat het niet goed gesteld is met de geestelijke gezondheid van de West-Vlaming weten we al langer. De zelfmoordcijfers zijn in onze provincie hoger dan in de rest van Vlaanderen. Daar willen de gemeenten en OCMW’s in de regio Midden-West-Vlaanderen verandering in brengen. Ze willen de geestelijk gezondheid van hun inwoners verbeteren. Ze organiseren activiteiten, en onder het motto ‘samen sterk’ beslisten ze om ook elk jaar samen een actie uit te werken. Dit jaar lieten ze spreuken in het straatbeeld verschijnen. De spreuken waren te zien van 1 tot 10 oktober.

Spreuken in het straatbeeld

Tielt deed het voor in 2015 en 2016. Mooie spreuken verwenden de voorbijgangers. Ook dit jaar deed Tielt terug mee, maar legden ze de focus op kansengroepen. Ook in Diksmuide, Hooglede, Houthulst, Izegem, Ledegem, Lendelede, Lichtervelde, Meulebeke, Moorslede en Roeselare doken spreuken op. De gemeenten en OCMW's konden rekenen op de enthousiaste steun van handelaars en lokale organisaties zoals dienstencentra, CAW, CLB's en scholen. Zij stelden hun ramen met veel graagte ter beschikking. Geniet mee van de pareltjes die in de gemeenten te zien waren

Waarom Spreuken in het straatbeeld?

Met de spreuken in het straatbeeld willen de gemeenten hun inwoners een goed gevoel geven. Ze willen hun inwoners de boodschap geven: “Vind jezelf oké!”. We hebben de neiging om bij onszelf eerder de negatieve dan de positieve eigenschappen te zien. Om onszelf teveel druk op te leggen. Jezelf aanvaarden zoals je bent kan je enorm op weg helpen om gelukkiger te worden. 

10-daagse Geestelijke Gezondheid

Van 1 tot 10 oktober vonden nog een 25-tal andere activiteiten plaats om geestelijke gezondheid in de kijker te zetten. 

Meer info

Joke Delepierre
051/23.17.40 
 
Spreuken in het straatbeeld is een initiatief van Logo Midden-West-Vlaanderen en de lokale besturen van Midden-West-Vlaanderen. 
Spreuken in het straatbeeld
 

Logo regio's in kaart

Postcode

 

Logo Antwerpen