Nieuwsbrief

← Vorige

Rookstopcursus in groep

Rookstop in groep

Sommige rokers stoppen zonder hulp of vragen advies aan hun huisarts of apotheker. Voor anderen werkt een groepscursus beter.
 
Hoe zo’n groepscursus werkt? In 8 sessies stoppen mensen samen met roken. Onder begeleiding van een tabakoloog, dat is een erkende rookstopbegeleider. In de groep vinden mensen steun. Iedereen heeft hetzelfde doel voor ogen, er kan veel gedeeld en gelachen worden. Een sessie duurt ongeveer anderhalf uur.
 
Voordat de 8 rookstopsessies starten kan je een infosessie organiseren om mensen warm te maken om deel te nemen aan een groepscursus. Dit verhoogt het aantal deelnemers aan de rookstopcursus.

Voor wie?

Rokers die in groep willen stoppen

Wie kan een rookstopcursus in groep organiseren?

Lokale besturen, OCMW’s, CLB’s, scholen, huisartsen, welzijnsorganisaties, bedrijven…

We zetten je op weg

We beschikken over een lijst met tabakologen die een groepscursus kunnen begeleiden. Je kan bij ons ook terecht voor promotiemateriaal en we helpen je bij het rekruteren van deelnemers. 

Praktisch

De rookstopcursus bestaat uit een vrijblijvende informatiesessie en een cursus van 8 bijeenkomsten, gespreid over 2 maanden:
  • infosessie: een erkend tabakoloog licht de werking van de rookstopcursus toe. Geïnteresseerden beslissen nadien of ze deelnemen.
  • groepscursus (8 sessies, betalend): tijdens de cursus werkt de groep aan de motivatie en de obstakels die de stoppers tegenkomen. De tabakoloog begeleidt de kandidaat-stoppers doorheen het proces, bereidt hen voor op de rookstopdag en traint hun vaardigheden om herval te voorkomen.
  • diploma-uitreiking: wie de cursus succesvol afrondt, ontvangt een diploma. Dat reikt de tabakoloog uit op een feestelijke bijeenkomst of receptie.
Jij zorgt voor een locatie waar de infosessie en cursus kunnen plaatsvinden.

In 2017 trad het nieuwe terugbetalingssysteem voor rookstopbegeleiding in werking. Vanaf nu betalen deelnemers aan een groepscursus enkel nog een persoonlijke bijdrage. Lees hier meer over het nieuwe terugbetalingssysteem. 

Meer weten of actie ondernemen?

Lien Vandenberghe
051/23.17.43

 

 

Logo regio's in kaart

Postcode

 

Logo Antwerpen