Nieuwsbrief

← Vorige

Ladies@thecity

Organiseer een begeleide wandeling met linken naar het bevolkingsonderzoek naar borstkanker. Bezoek lokale handelaars die je een blik achter de schermen gunnen, of je aan het werk zetten tijdens een workshop. Stop ook even om een mammoboxsessie te spelen, of lokale kunstwerken over het thema te bewonderen. Een ontspannende uitstap onder vriendinnen verzekerd. 

Voor wie?

Vrouwen van 50 t.e.m. 69 jaar, hun partners en andere geïnteresseerden.

Wie kan de actie organiseren?

Gemeenten, OCMW's, socio-culturele verenigingen.

Praktisch

Zorg voor voldoende draagvlak, contacteer de plaatselijke verenigingen, handelaars… om samen te brainstormen rond mogelijke activiteiten (fotoshoot, koffie met gebak, versierde etalages, kunsttentoonstelling…).
Stippel een parcours uit (al dan niet begeleid) en ga op zoek naar verschillende locaties waar de activiteiten kunnen plaatsvinden.
Zorg dat ook het bevolkingsonderzoek aan bod komt, bijv. door een korte presentatie, of door het spelen van het mammoboxspel.
De activiteiten kunnen gebeuren aan de hand van een doorschuifsysteem, zo kunnen verschillende groepen op hetzelfde moment deelnemen. Goed bewaken van de timing is dan essentieel.

We zetten je op weg

We denken mee over mogelijke stopplaatsen in de gemeente, helpen je verder met sprekers en mammoboxbegeleiders en voorzien je van folders en andere materialen.

Meer weten of actie ondernemen?

Joke Delepierre
051/23.17.40
 

Logo regio's in kaart

Postcode

 

Logo Antwerpen