Nieuwsbrief

← Vorige

Goed-gevoel-stoel


1 op de 7 mensen in onze maatschappij heeft het moeilijk, iedere dag. Ze ervaren problemen met geld, gezondheid, erbij horen, werk vinden, goed wonen… De ‘Goed-gevoel-stoel’ helpt maatschappelijk kwetsbare mensen met het versterken van hun mentale veerkracht. Het traject is een laagdrempelige manier om met lotgenoten aan een goed gevoel te werken en het vast te houden. ‘Goed-gevoel-stoel’ staat symbool voor ‘Geef je goed gevoel een stevige stoel’ en is de verzamelnaam voor 3 bijeenkomsten.

Boek de Goed-gevoel-stoel en verhoog de draagkracht van maatschappelijk kwetsbare mensen.

Voor wie?

Maatschappelijk kwetsbare mensen

Wie kan de ‘Goed-gevoel-stoel’ organiseren? 

Lokale besturen, organisaties en verenigingen en begeleiders van kansengroepen, iedereen die werkt met maatschappelijk kwetsbare mensen zoals verenigingen waar armen het woord nemen, welzijnsschakels, OCMW, buurthuizen en sociale economiebedrijven. 

Waarom?

We kunnen de rugzak van maatschappelijk kwetsbare mensen niet wegnemen. Maar we kunnen er wel voor zorgen dat ze meer kracht hebben om hun rugzak te dragen.

We zetten je op weg

 • Ben je niet in de mogelijkheid om de Goed-gevoel-stoel intern te begeleiden en/of de vorming te volgen? We beschikken over een pool met opgeleide personen die de Goed-gevoel-stoel kunnen begeleiden. Neem contact met ons op als je beroep wenst te doen op een externe begeleider (richtprijs: €120/sessie).
 • We ondersteunen organisaties die met de Goed-gevoel-stoel aan de slag gaan. Ondersteuning bij het zoeken naar een begeleider, bij de bekendmaking en promotie van de methodiek bij mogelijke deelnemers en door het bezorgen van het nodige materiaal voor de sessies. We beschikken over een hoes die je tijdens de sessies kan gebruiken om de Goed-gevoel-stoel te symboliseren en over de Goed-gevoel-koffer met ondersteunende materialen.
 • Voorzie een locatie met evenveel stoelen als deelnemers. De bedoeling is dat je de stoelen in een kring plaatst. Verder sta je in voor de druk van eventuele affiches en flyers, de bekendmaking van de sessies en het opvolgen van de inschrijvingen van de deelnemers.

Praktisch

De Goed-gevoel-stoel bestaat uit drie praatsessies.
 • Sessie 1: Werken rond draaglast;
 • Sessie 2: Het ontdekken van draagkracht;
 • Sessie 3: Op naar meer goed gevoel.
Als vervolg kan je met de groep of individueel goed-gevoel-acties plannen. Deze acties zijn extra ondersteunend bij het uitbouwen van de 4 stevige poten in het dagelijkse leven.
 
Goed om te weten!
 • Eén sessie duurt ongeveer 2,5 uur.
 • De 3 praatsessies vinden idealiter wekelijks plaats.
 • De praatsessies lukken het best in groepen van 8 tot 10 (maximum 12) personen.
 • Je moet niet kunnen lezen en schrijven om mee te doen. Nederlands verstaan is wel nodig. Tenzij iemand alles wil vertalen in jouw taal, dan kan je wel meedoen.
 • Je kunt de Goed-gevoel-stoel organiseren in bestaande groepen of een nieuwe groep proberen samen te stellen.

Meer weten of actie ondernemen?

Joke Delepierre
051/23.17.40
 
 

Logo regio's in kaart

Postcode

 

Logo Antwerpen