Nieuwsbrief
← Vorige
Gezonde voeding binnen zorg- en welzijnsinstellingen (empact)
Het luik ‘gezonde voeding’ binnen empact is erop gericht om enerzijds het personeel van zorg- en welzijnsorganisaties aan te sporen om gezond te eten, en anderzijds ook de chronisch zieke te motiveren om gezond te eten. In 2018 organiseerden we een symposium voor zorgverleners en welzijnswerkers om binnen hun organisatie werk te maken van een voedingsbeleid. In de periode 2019-2022 werkten we een aantal prikkelende acties uit om concreter werk te maken van dat voedingsbeleid (sensibilisering, labels op aanbod, nudging, kookworkshops ...)
Voor wie?
Werknemers, leden, bezoekers en bewoners van zorg- en welzijnsinstellingen.
Wie kan hiermee aan de slag?
Zorg- en welzijnsinstellingen in de regio Midden-West-Vlaanderen.
Waarom?
Werknemers die gezond eten, hebben meer energie, kunnen zich beter concentreren en zijn productiever. Je werknemers aanzetten om gezonder en gevarieerder te eten loont dus. Daarnaast hebben ook chronisch zieken baat bij gezonde voeding: het ondersteunt hun behandeling, maar komt ook hun algemene gezondheid ten goede.
Praktisch
Het empact-symposium ‘Hoe maak je gezonde voeding vanzelfsprekend op je werkvloer’ was het startpunt van onze actie ‘‘Gezonde voeding naar het personeel van zorg- en welzijnsinstellingen’. In het najaar van 2018 gaven we zorg- en welzijnsvoorzieningen input om werk te maken van een voedingsbeleid op het werk.
- Sensibiliseringspakket ‘Werknemers sensibiliseren tot gezond eten op het werk’
- Toolbox 'Gezond eten: Het nut van nudging'
- Kookworkshops en vorming 'Zorg voor voeding'
Kijk ook eens op www.empactzorgt.be.
Het Logo zet je op weg
Aan de slag met een éénmalige actie of een structureel initiatief? Wij ondersteunen je graag op maat van jouw organisatie.