Nieuwsbrief

← Vorige

Gezond Onderweg

Gezond onderwegWerk je voor je gemeente aan het lokale mobiliteitsbeleid? Hou je bij je beslissingen rekening met de impact op de gezondheid van de inwoners? Met Gezond Onderweg leer je tijdens een infosessie meer over de gezondheidseffecten van verkeer op kwetsbare groepen als (ongeboren) kinderen en ouderen.

Mobiliteit beïnvloedt je gezondheid. Het verband tussen transport en gezondheid staat wetenschappelijk vast. Zowel voor de positieve effecten van beweging als voor de negatieve effecten van luchtverontreiniging en geluid.

Voor wie?

Lokale besturen

Wie kan met Gezond Onderweg aan de slag?

Gemeentelijke ambtenaren en adviesraden, bewonersgroepen en verenigingen

We helpen je op weg

We geven je inspiratie over hoe je gezondheid een plaats kan geven in je lokaal mobiliteitsbeleid, we ondersteunen je bij de organisatie van een infosessie of workshop over mobiliteit en gezondheid …  

Praktisch

Organiseer een infosessie over mobiliteit en gezondheid.

  • Duur: 2 uur
  • De organisator zorgt voor de locatie, beamer, scherm en de bekendmaking van de workshop.

Organiseer op een adviesraad een interactieve workshop om op zoek te gaan naar knelpunten in je gemeente en mogelijke oplossingen. 

Formuleer met je adviesraad een advies om gezondheid op te nemen in het mobiliteitsplan. Ons voorbeeldadvies helpt je op weg. 

Neem een kijkje in de veel voorkomende vragen en antwoorden over mobiliteit en gezondheid voor ambtenaren en andere professionelen. 

Kijk ook eens op de projectwebsite

Meer weten of actie ondernemen?

Stefanie Vanhoutte
051/23.17.41
 
 

Logo regio's in kaart

Postcode

 

Logo Antwerpen