Nieuwsbrief

← Vorige

Als kleine kinderen groot worden

Als kleine kinderen groot worden

'Als kleine kinderen groot worden' is een interactieve vorming voor ouders van tieners om tabak-, alcohol-, ander druggebruik en gamen bij hun kinderen te voorkomen of uit te stellen. Centraal staat het versterken van beschermende opvoedingsvaardigheden. De bedoeling is dat ouders tips krijgen om tabak-, alcohol-, en ander druggebruik bij hun kinderen te helpen voorkomen of uitstellen. Er wordt onder andere ingegaan op open communicatie en grenzen stellen. 

De vorming helpt ouders in hun vaardigheden om tabak- alcohol- en druggebruik van hun kinderen te voorkomen en om hun op een verantwoordelijke manier te leren omgaan met gamen. 

Voor wie?

Ouders van jongeren tussen 10 en 15 jaar. Er is een aangepaste versie voor ouders die in een maatschappelijk kwetsbare positie

Wie kan ‘Als kleine kinderen groot worden’ organiseren?

Scholen, lokale besturen, CGG’s, organisaties die kwetsbare mensen bereiken, Huizen van het Kind…

We zetten je op weg

Zin om deze vorming te organiseren? We zoeken mee naar een lesgever en ondersteunen je bij de organisatie en de bekendmaking van de vorming.

Praktisch

Er zijn twee vormingen beschikbaar: één over tabak, alcohol en drugs en één over gamen. Een alcohol- en drugpreventiewerker of een opvoedingsprofessional begeleidt de vorming.
  • Duur: ongeveer twee uur
  • Tijdstip en locatie: af te spreken
  • Kostprijs: 150 euro + kilometervergoeding
  • Aantal deelnemers: 8 tot 25
Je voorziet best een laptop, een beamer en boxen.

Meer weten of actie ondernemen?

Lien Vandenberghe
051/23.17.43
 

Materialen

 

Logo regio's in kaart

Postcode

 

Logo Antwerpen