Nieuwsbrief

← Vorige

Actieweek Gezond Binnen

De actieweek 'Gezond binnen'  loopt dit jaar van 12 tot 16 november 2018 en focust op 'Hou je huis gezond: kies bewust!' We brengen met zijn allen gemiddeld 20 uur per dag binnen door. Ons binnenmilieu verdient dan ook de nodige aandacht. De producten en materialen die we in huis gebruiken, hebben een grote invloed op de luchtkwaliteit in huis.

Zet tijdens de week van 'Gezond binnen' het belang van gezond wonen en bewuste keuzes extra in de kijker en toon hoe mensen werk kunnen maken van een gezonde woning.

Voor wie?

De algemene bevolking 

Wie kan er aan de slag? 

Lokale besturen, OCMW's, dienstencentra, bib, huisartsen, apothekers, verpleegkundigen, kinderartsen en zorginstellingen, ...

 

Praktisch

Hoe ga je aan de slag?

  • Publiceer een artikel in je infoblad of op je website.
  • Zet ‘Woon Gezond. Kies bewust!’ tijdens de Actieweek in de kijker op je Facebookpagina.
  • Ontleen roll-up banners en/of wachtzaalpancartes om het belang van  ventileren en verluchten in de kijker te zetten.
  • Informeer kwetsbare huurders met de infofiches over ventileren & verluchten, vocht & schimmel, meeroken en productgebruik.
  • Organiseer een babbelmoment met kwetsbare huurders en maak hiervoor gebruik van onze praatplaten en het begeleidingsboekje.
  • Informeer (ver)bouwers hoe ze gezond kunnen (ver)bouwen met  de bouw gezond folder of met de fiches op www.bouwgezond.be.
  • Organiseer tijdens de Actieweek een infosessie ‘klaar voor een gezonde woning’ in samenwerking met BAS bouwen. Meer info op www.basbouwen.be.
  • Maak het bouwadvies van Acasus bekend bij kandidaat (ver)bouwers. Door tussenkomst van de Provincie kost het bouwadvies 25 euro tot maximaal 50 euro in plaats van 250 euro. Meer info op www.west-vlaanderen.be/energie-en-wonen/bouwadvies.

Downloaden, bestellen of ontlenen? 

Neem een kijkje in de Menukaart van de Actieweek Gezond Binnen 2018 - Woon gezond, kies bewust! voor:

  • Een overzicht van de  communicatiematerialen van de Actieweek 2018 (voorbeeldartikels, facebookberichten en banners) die je kan downloaden
  • Een overzicht per thema van de materialen die je gratis bij ons kan ontlenen of bestellen (roll-up banners, wachtzaalpancartes, infofiches, folders, affiches …).  Als je het materiaal aanklikt dan kom je op het bestelformulier. Is het materiaal enkel digitaal beschikbaar, dan kan je het downloaden.

Lukt het niet om actie te ondernemen van 12 tot 16 november 2018  maar wil je op een ander moment onze materialen in de kijker te zetten? Dat kan. Neem contact op via onderstaande contactgegevens.

Meer weten of actie ondernemen?

Stefanie Vanhoutte

stefanie@logomiddenwvl.be

051/23.17.41

 

Logo regio's in kaart

Postcode

 

Logo Antwerpen