Nieuwsbrief

← Vorige

Bevolkingsonderzoek Dikkedarmkanker

Mannen en vrouwen van 51 tot en met 74 jaar kunnen zich om de 2 jaar gratis laten screenen op dikkedarmkanker door deel te nemen aan het bevolkingsonderzoek. Ze krijgen een uitnodiging per post met een afnameset voor een stoelgangstest.

Voor wie?

Mannen en vrouwen van 51 tot en met 74 jaar

Wie kan informeren over het Bevolkingsonderzoek Dikkedarmkanker?

Lokale besturen, OCMW’s, huisartsen, welzijnsorganisaties…

Waarom?

Elk jaar krijgen meer dan 6500 Vlamingen te horen dat ze dikkedarmkanker hebben. Bij het ontstaan van dikkedarmkanker heb je eerst geen klachten. Daardoor wordt de ziekte vaak pas laat ontdekt. Het is daarom belangrijk om dikkedarmkanker op te sporen vóór je klachten hebt. Dikkedarmkanker en de voorlopers ervan kunnen met een stoelgangtest vroegtijdig worden opgespoord. De behandeling is dan meestal minder zwaar en je hebt meer kans om te genezen.

We zetten je op weg

Sowieso is het leuk om in maart, de dikkedarmkankermaand, acties op te zetten. Maar uiteraard is het nog beter als we samen rond de tafel zitten om te zien hoe we op langere termijn de dekkingsgraad kunnen verhogen binnen de gemeente.  

Praktisch

Maart is de dikkedarmkankermaand. We hebben inspiratie voor je om het thema in de kijker te zetten. We bieden je gratis materialen. Vraag ook een gratis infosessie bij ons aan.

Wil je de dekkingsgraad in je gemeente verhogen? Neem dan contact met ons op. We bekijken samen met je de gedetailleerde cijfers voor je gemeente en bepalen zo en in samenwerking met de lokale partners welke acties we best ondernemen.  

Meer weten of actie ondernemen?

Joke Delepierre
joke@logomiddenwvl.be
051/23.17.40

 

Logo regio's in kaart

Postcode

 

Logo Antwerpen