Nieuwsbrief

← Vorige

Bevolkingsonderzoek Borstkanker


Dankzij het bevolkingsonderzoek kunnen vrouwen tussen 50 en 69 jaar zich gratis laten onderzoeken op borstkanker. Om de 2 jaar krijgen zij een kwaliteitsvolle screeningsmammografie aangeboden. Ze ontvangen daarvoor een uitnodiging per post.

Borstkanker is de meest voorkomende vorm van kanker onder vrouwen. Liefst 1 op de 9 krijgt met de ziekte te maken. Het risico om borstkanker te krijgen neemt toe met de leeftijd. 3 op de 4 vrouwen bij wie borstkanker ontdekt wordt, is ouder dan 50 jaar. Per 1.000 borstkankeronderzoeken worden 7 tot 9 vrouwenlevens gered.

Voor wie?

Vrouwen van 50 tot en met 69 jaar

Wie kan informeren over het bevolkingsonderzoek naar borstkanker?

Lokale besturen, OCMW’s, huisartsen, welzijnsorganisaties…

Oktober = actiemaand Bevolkingsonderzoek Borstkanker

In oktober wordt het Bevolkingsonderzoek Borstkanker extra in de kijker gezet.

We zetten je op weg

Om zoveel mogelijk vrouwen uit de doelgroep aan te sporen een screeningsmammografie te nemen, moeten we actie ondernemen. Sowieso is het leuk om in oktober, internationale borstkankermaand, acties op te zetten. Maar uiteraard is het nog beter als we samen rond de tafel zitten om te zien hoe we op langere termijn de screeningsgraad kunnen verhogen binnen de gemeente.  

Praktisch

Oktober is de borstkankermaand. We sturen elk jaar een inspiratiegids of menukaart door met ideetjes om er een roze maand van te maken. Vraag er ons gerust naar. Heel wat materialen zijn gratis uitleenbaar. Ook de infosessies en mammoboxsessies zijn gratis aan te vragen.

Wil je de screeningsgraad in je gemeente verhogen? Neem dan contact met ons op. We bekijken samen met je de gedetailleerde cijfers voor je gemeente en bepalen op basis hiervan en in samenwerking met de lokale partners welke acties we kunnen ondernemen.  

Meer weten of actie ondernemen?

Joke Delepierre
joke@logomiddenwvl.be
051/23.17.40

 

Logo regio's in kaart

Postcode

 

Logo Antwerpen