Nieuwsbrief

← Vorige

Bevolkingsonderzoek Baarmoederhalskanker

Dankzij het Bevolkingsonderzoek Baarmoederhalskanker kunnen vrouwen tussen 25 en 64 jaar om de 3 jaar gratis een uitstrijkje laten nemen. Zij ontvangen daarvoor een aanbevelingsbrief per post.

Voor wie?

Vrouwen van 25 tot en met 64 jaar

Wie kan informeren over bevolkingsonderzoek naar baarmoederhalskanker?

Lokale besturen, OCMW’s,  huisartsen, welzijnsorganisaties…

Waarom?

Elk jaar krijgen ongeveer 360 Vlaamse vrouwen baarmoederhalskanker. Het is de achtste meest voorkomende kanker bij vrouwen. Met het bevolkingsonderzoek kan baarmoederhalskanker vroegtijdig worden opgespoord. 

Mei = actiemaand Bevolkingsonderzoek Baarmoederhalskanker

In mei is het de actiemaand Bevolkingsonderzoek Baarmoederhalskanker.

We zetten je op weg

Om zoveel mogelijk vrouwen uit de doelgroep aan te sporen een uitstrijkje te nemen, moeten we actie ondernemen. Sowieso is het leuk om in mei, actiemaand baarmoederhalskanker, acties op te zetten. Maar uiteraard is het nog beter als we samen rond de tafel zitten om te zien hoe we op langere termijn de totale dekkingsgraad kunnen verhogen binnen de gemeente.  

Praktisch

Mei is de actiemaand baarmoederhalskanker. We sturen elk jaar een inspiratiegids of menukaart door met ideetjes. Vraag er ons gerust naar. Heel wat materialen zijn gratis uitleenbaar. Ook de infosessie is gratis aan te vragen.

Wil je de screeningsgraad in je gemeente verhogen? Neem dan contact met ons op. We bekijken samen met je de gedetailleerde cijfers voor je gemeente en bepalen op basis daarvan en in samenwerking met de lokale partners welke acties we kunnen ondernemen.  

Meer weten of actie ondernemen?

Joke Delepierre
joke@logomiddenwvl.be
051/23.17.40

 

Logo regio's in kaart

Postcode

 

Logo Antwerpen