Nieuwsbrief

← Vorige

Tiendaagse Geestelijke Gezondheid

Op 10 oktober is het opnieuw de Werelddag van de Geestelijke Gezondheid. In de vorige edities stonden er filmavonden, meditatiesessies, wandelingen, theatervoorstelling en prikkelende lezingen op het programma. Alles bij elkaar noteerden wij zowat 325 acties in meer dan 95 Vlaamse steden en gemeenten. Door het grote succes maken we er een tiendaagse van de geestelijke gezondheid van. We tellen samen tien dagen af naar tien oktober. Voel je dus vrij om al vanaf 1 oktober evenementen te organiseren.

Voor wie?

Iedereen 

Wie kan iets voor Werelddag Geestelijke Gezondheid organiseren?

Iedereen die iets wenst te ondernemen over veerkracht en geestelijke gezondheid. 

Waarom?

'Samen Veerkrachtig' is de rode draad en dat is geen toeval. Veerkracht is datgene wat je nodig hebt om na een mentale tik een frisse start te nemen. Veerkracht helpt ieder van ons omgaan met de kleine en grote uitdagingen van het leven. Zorg dragen voor elkaar, dat is zorgen voor veerkracht.

Inspiratielijst

Ook dit jaar rekenen we op jouw creatief en organisatorisch talent. Je vindt inspiratie in de inspiratielijst op maat van jouw organisatie:
 
 
Werk je in een CLB of een EDPBW? Vraag ons je gepersonaliseerde inspiratielijst. 

Praktisch

  • Selecteer je acties, bestel materiaal en vraag ons om ondersteuning. Je vindt de inschrijflink in je menukaart.
  • Bekijk wat voor jouw organisatie haalbaar is. Ook kleine acties zijn nuttig.
  • Misschien hoef je geen nieuwe activiteit uit te vinden, maar organiseer je al activiteiten die je in een geestelijk gezond kleedje kan steken?
  • Vergroot je draagkracht en agendeer de tiendaagse op de jeugdraad, cultuurraad of seniorenraad.
  • Past het binnen jouw organisatie niet om in oktober een concrete actie op te zetten? Gebruik de suggesties en materialen op een ander moment. Ook dan kan je op onze ondersteuning rekenen.

Meer weten of actie ondernemen?

Joke Delepierre

joke@logomiddenwvl.be

051/23.17.40

 

Logo regio's in kaart

Postcode

 

Logo Antwerpen