Nieuwsbrief

Tournée Minérale borrelt in Midden-West-Vlaanderen

Roeselare, 25 januari 2018 – Op één week van de start van Tournée Minérale schreven zich alweer meer dan 62.000 deelnemers in op de website. Organisatoren VAD/De DrugLijn en Stichting tegen Kanker zijn zeer tevreden met de respons op de campagne. 

Vliegende start

Tournée Minérale is haar tweede editie al meteen ingegaan als een gevestigde waarde. Waar de inschrijvingen vorig jaar wat aarzelend op gang kwamen, verloopt dat dit jaar duidelijk anders: op 1 januari stonden er al meer dan 25.000 inschrijvingen op de teller. Eén week voor de start van Tournée Minérale, schreven al 62.000 deelnemers zich in.

Daag een vriend uit

Nieuw dit jaar is dat mensen hun partner, familie, vrienden, collega’s … kunnen uitdagen om mee te doen. Je daagt iemand uit via de website en stuurt die persoon een mail of een Facebook-bericht. Ook die uitdagingen draaien goed: er werden al meer dan 7.000 uitdagingen geregistreerd.

Het borrelt ook in Midden-West-Vlaanderen

Logo Midden-West-Vlaanderen testte in december al de Tournée Minérale-mocktail uit, en triggerde daarnaast organisaties uit de regio om zich mee in te zetten voor Tournée Minérale.
 
Een greep uit de alcoholvrije acties in de regio:
- 20 van de 27 gemeenten scharen zich achter Tournée Minérale en voeren volop promotie: Ardooie, Heuvelland, Hooglede, Houthulst, Ieper, Izegem, Kortemark, Ledegem, Lendelede, Lichtervelde, Lo-Reninge, Meulebeke, Moorslede, Oostrozebeke, Pittem, Poperinge, Roeselare, Ruiselede, Tielt, Vleteren en Zonnebeke.
- Hiervan maakten al 12 gemeenten een groep aan op de website. Tielt heeft momenteel de grootste groep (45 leden), gevolgd door Poperinge (39 leden), Lichtervelde (39 leden) en Zonnebeke (34 leden).
- Lendelede organiseert een alcoholvrije gezins- en welzijnsraad en deelt bandjes uit aan deelnemers.
- Activiteitencentrum De Bieweg spelt op hun nieuwjaarsreceptie pins op bij deelnemers en organiseert daarnaast een vormingsactiviteit rond alcohol.
- Mocktails zijn in, ook in dienstencentra. Dat bewijzen dienstencentrum De Ploeg Lichtervelde met hun workshop ‘Mocktails maken’ en dienstencentra ’t Vijverhof in Tielt en De Bres uit Poperinge met hun ‘Mocktail in de kijker’.
- De Roeselaarse dienstencentra organiseren een start- en slotmoment van Tournée Minérale, en boeken onderweg ook de vorming ‘Ouder worden en alcohol’, gebracht door CGG Largo.
- Ook ziekenhuizen springen op de kar: AZ Delta Roeselare en Kliniek Sint-Jozef Pittem moedigen via een infostand bezoekers aan om deel te nemen. Beide ziekenhuizen behoren bovendien tot de top 10 van grootste teams op de website, met respectievelijk 155 en 182 leden. 
- Het team ‘Ontwenning’ van Kliniek Sint-Jozef Pittem daagde de burgemeesters van Pittem en Roeselare uit om zich in te schrijven voor Tournée Minérale.
- Ook de medewerkers van CLB GO! Westhoek doen mee. En in februari maken zij kennis met de promillebrillen. 
- Arhus Roeselare gaat net zoals vorig jaar - letterlijk - een stapje verder in februari: elk personeelslid krijgt ook een stappenteller opgespeld.

Ontbreekt jouw actie in dit rijtje? Of wil je nog actie ondernemen?

Neem contact op met Logo Midden-West-Vlaanderen.
Contact: roos@logomiddenwvl.be; 051/23.17.42.
 
Inschrijven voor Tournée Minérale, evenementen bekijken of toevoegen aan de kalender, vrienden uitdagen, recepten en tips ontdekken… Het kan allemaal op www.tourneeminerale.be
 
Tournée Minérale
 

Logo regio's in kaart

Postcode

 

Logo Antwerpen